Ett bilddiagram för alla Arsenal FansÄnnu ett exempel på ett mer lekfullt diagram. Här skapar jag ett bilddiagram med Arsenal-tema – a tribute to the Gunners…  På min diagramsida: http://andersexcel.se/diagram/ kan du hitta fler liknande exempel. Under fotbolls-EM gjorde jag bilddiagram för ett antal olika landslag. Det finns även ett hyllningsdiagram till det svenska fotbollslandslaget.

Bilddiagram kan faktiskt ha sina poänger. Framförallt när man skallkommunicera ut ett siffer-budskap till en målgrupp som kanske inte tycker exceldiagram är något att lyfta på ögonbrynen för. Då kan ett lite mer grafiskt diagram skapa lite mer uppmärksamhet. Men samtidigt så skall man nautrligtvis inte överdriva grafiken så att resultatet verkar oseriöst (som kanske det hör diagrammet gör).
Du hittar underlaget till diagrammet på min sida http://andersexcel.se/diagram/

Något annat idrottslag du skulle vilja se en ”chart tribute” till? När jag fått tio förslag så lottar jag fram tre som kommer få en Excelhyllning i form av en inspelad film som läggs på YouTube. Kravet för detta är att den som förslår det lämnar en fungerande epost.

(Visited 52 times, 1 visits today)