Några erfarenheter av att skapa en site med WordPress

Trots att jag anser mig rätt kunnig på datorer och program tycker jag ändå inte att det varit lätt att få allting att fungera på sidan. Ser fortfarande andersexcel som en site i beta-stadiet. Trots att WordPress är så användarvänligt ett så avancerat system kan vara är det inte helt lätt. Har efter många om och men troligen fått ordning på möjligheten att kommentera min blogg.

Problemet är att man inte alltid vet vad det heter som man vill ha hjälp med. Som i detta fall, då man fick ett felmeddelande när man skulle kommentera ”Apologies, but the page you requested could not be found. Perhaps searching will help.” Googlade man på felmeddelandet drunknade sökträffarna i sidor med samma felmeddelande. Problemet löstes först när jag sökte på felmeddelandet i WordPress eget Forum och hittade då denna sida som löste problemet: http://wordpress.org/support/topic/leave-a-comment-return-apologies-but-the-page-you

Funderar på att byta layout från standardmallen.  Är dock lite osäker på vad som kommer hända med facebook-rekommendationer om jag byter mall. Någon som vet? Lämna gärna en kommentar så att jag ser att det fungerar…
Jag köpte ”WordPress Web Design för dummies” den var bra, men lite jobbigt när man ibland känner sig för dum för en bok för dummies. Böcker blir också snabbt gamla med alla nya uppdaterangar och versioner av WordPress och PlugIns
Ett tips till den som skall bygga sin egen site i wordpress är att söka hjälp på YouTube. Då får du se någon som visar hur du gör. För att se de senaste filmerna så kan du ändra sökträff-filtret till Uppspelningsdatum. Det händer nämligen väldigt mycket väldigt snabbt. De mest sedda filmerna är ofta flera år gamla och visar inte hur WordPress ser ut nu. Nya versioner av WordPress, nya tillägg osv. Det var så jag hittade filmen som förklarade hur man installerar Facebook for WordPress Plugin (mycket bra film): http://www.youtube.com/watch?v=GYxjwVgcd44 Facebook for WordPress Plugin kom under våren 2012 och alla filmer med många uppspelningar var helt enkelt för gamla…

Några andra bra filmer jag kan rekommendera är:

How To Add a Stats Counter To WordPress: http://www.youtube.com/watch?v=GYxjwVgcd44  som visar hur du med http://statcounter.com/  lägger en gratis statistikräknare på sidan som du kan följa upp all möjlig statistik från din site. Till exempel kan jag se att 1,8 procent av mina besökare sitter i Kuwait 🙂

Sen har jag även haft bra hjälp av WordPress eget forum: http://wordpress.org/support/

För installation av WordPress med mera så fick jag även bra hjälp av supporten på Surftown. Jag använder Surftown som webhotell och är än så länge mycket nöjd med det. Om du använder denna länk så får du 15% rabatt på ett redan lågt pris: Till Surftown

Det var lite korta erfarenheter av att bygga sida med WordPress. Funderade på att börja skriva mer om detta på någon ny sida, men där verkar konkurrensen vara hård. Det verkar som varenda bloggare bloggar om att blogga 😉 Så jag väntar med det…

(Visited 111 times, 1 visits today)